Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иновации и нови възможности за студентите в СУ "Св. Климент Охридски"

Снимка: Фейсбук

Трансфер на знания, обмен на опит в прилагането на високоефективни действени и игрови подходи, стажове, подпомагане на кариерното ориентиране и мотивиране, провеждане на съвместни обучения, кръгли маси и конференции са част от новите възможности за студентите от Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Те са факт благодарение на съвместна инициатива с интерактивния център за наука и технологии „TechnoMagicLand“. Чрез нея ще се подпомага подготовката на висококвалифицирани специалисти в областта на икономиката, управлението, финансите, счетоводството и одита, анализа и моделирането на големи бази от данни, информират от Стопанския факултет.

Студентите ще развиват практически умения, запознавайки се с управленския модел на центъра и с разработените в него системи, а преподавателите от факултета, като доказани експерти и безупречни професионалисти, ще предават знания и опит на екипа на интерактивния център.


Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ е водеща институция в страната и в региона на Югоизточна Европа за обучение и изследвания в областта на икономическите и управленските науки. В официалната рейтингова система за висшите училища в България той трайно заема водещи позиции в направленията „Икономика“ и „Администрация и управление“.

Центърът „TechnoMagicLand“ e открит през 2018 година и предлага интерактивна експозиция с над 50 експеримента в областта на природните науки, математиката, инженерството и технологиите на бъдещето. Екипът разработва и поддържа над 40 уникални STEAM (от англ. наука, технологии, инженерство, изкуство и математика) занимания. През 2021 г. центърът насърчи и идеята за създаването на иновативната магистърска програма „Геймификация в бизнеса, правителствения и неправителствения сектор“, която обучава специализирани кадри за игровата индустрия и управленци, които ще могат да прилагат игрови подходи в работата си. 

Снимки: Фейсбук

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Конституционният съд потвърди прекратената концесия на терминал "Росенец"

Конституционният съд отхвърли искането на президента Румен Радев да установи, че прекратяването на концесията на петролния терминал "Росенец" противоречи на Основния закон. Решението на магистратите е взето единодушно от участвалите 10 съдии, посочва..

публикувано на 17.05.24 в 08:52

Ден на очарованието на растенията в Биологическия факултет на СУ 

Международен Ден на очарованието на растенията ще се проведе днес в изложбената зала на Биологическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.  Студенти, преподаватели и изследователи под формата на разговори и демонстрации ще..

публикувано на 17.05.24 в 08:05

В петък и събота над страната ще се затопля, спират и валежите

В петък  минималните температури в страната ще са между 6° и 11°, в София 8°. Сутринта над Западна България ще има мъгли. През деня дъждовете ще са на малко места, а след обяд облачността ще се разкъсва до слънчево. Максималните температури ще са от 17°..

публикувано на 16.05.24 в 19:05