Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за 11.11.2021 г. – четвъртък

Слънце над Черноморието и планините и облаци в Западна и Централна България

Снимка: БГНЕС

В четвъртък сутринта в равнините и котловините на Западна и Централна България ще има условия за мъгла. Над източните райони ще е предимно ясно. Минималните температури ще са от -2 до 4°. През деня видимостта ще се подобрява над цялата страна и облачността ще се разкъсва, но на места ще се задържа по-често до значителна, докато над източните райони ще е предимно слънчево. Максималните температури ще достигнат между 8 и 13°, за София до 9°.

Над планините ще е предимно слънчево с умерен вятър от изток-югоизток. Максимална температура на височина 1200 м ще е до 11°, на 2000 метра около 8. В курорта Боровец в Рила и в района на хижа "Алеко" на Витоша термометрите ще показват до 9°, а в Пампорово в Родопите до 15.
В петък температурите ще се повишат с 1-2 градуса.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Все още не са загасени големите пожари в Сакар планина

Продължава борбата с големите пожари, които вчера избухнаха в Сакар планина на територията на общините Харманли и Любимец, съобщи директорът на Областната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” в Хасково Митко Чакалов. От..

публикувано на 24.06.24 в 09:00
Георги Тахов

Министър Георги Тахов обсъжда в Люксембург бъдещето на селското стопанство в ЕС

Министърът на земеделието и храните Георги Тахов ще участва днес в заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство, което ще се проведе в Люксембург. Министрите от страните членки ще обсъдят предложения от Белгийското председателство Проект на..

публикувано на 24.06.24 в 06:10
Румен Радев

Започват консултациите при президента за нов кабинет

Съгласно изискванията на Конституцията от 24 юни, понеделник, президентът Румен Радев започва консултации с представители на парламентарните групи в 50-ото Народно събрание преди връчването на първия проучвателен мандат за съставянето на нов кабинет. Днес..

публикувано на 24.06.24 в 05:35