Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев и „Продължаваме промяната“ остават начело, при обработени 21,21% от гласовете на българските граждани

Румен Радев
Снимка: БГНЕС

При обработени 21.21% от изборните протоколи от вота 2 в 1, до 5 ч. тази сутрин, в надпреварата за президент води Румен Радев с 48,55 % от гласовете, следван от Анастас Герджиков с 20,2 %. 

Данните включват обработени 65 % от протоколите в чужбина, където кандидатът на ДПС до този момент получава 39,33 на сто от вота, като в Турция за него са гласували 96,63 %. За Радев са гласували 36,26 % от сънародниците ни зад граница. Все още няма пристигнали резултати от РИК в страната. 

Според междинните данни от вота за народни представители, в следващия парламент влизат 7 формации. 

При сумарните данни от страната и чужбина, "Продължаваме промяната" води с 25,85 %, следвана от ГЕРБ – СДС с 20,38 % и ДПС с 15,66%. Партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" е с 10,54 %, пета е БСП за България - 9,07 на сто. Шести и седми, при междинните данни се нареждат "Демократична България" и "Възраждане" съответно с 5,94 и 5,42 % от гласовете.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нов български университет представя специалностите си с възможност за обучение на френски език

Едно от висшите училища у нас, което предлага специалности с възможност за обучение на френски език, е Нов български университет (НБУ). Сред тях са "Политически науки" и "Приложни чужди езици за администрация и управление (на английски и втори чужд..

публикувано на 26.06.24 в 11:00
Снимка: facebook.com/groups/mursalevo

Как Европейското първенство по футбол оживи селски площад в България

"Много малко му трябва на човек, за да създаде условия за това да бъдем заедно" – думите са на младия Станислав Грозданов и се превръщат в движеща сила за "събуждането" на едно българско село в разгара на футболното лято на Стария континент. Само на..

публикувано на 26.06.24 в 10:25

Ден за противодействие на наркоманиите

На 26 юни всички хора по света са приканени да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. По повод Международния ден за борба със злоупотребата и с нелегалния трафик на наркотици,столични..

публикувано на 26.06.24 в 08:42