Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българи от Хамбург на предпразнична онлайн среща

Снимка: архив

Българи от Хамбург организират онлайн среща, чрез която да създадат празнично настроение, посвещавайки няколко часа на българското слово, музика и традиции. Това е поредната проява на Клуба на българките и българските семейства в Хамбург, който полага усилия да сплотява и запазва българските семейства, избрали за свой дом този град в Германия.

„Желаем да си създадем заедно приятно съботно настроение. Всеки с нещо може да допринесе и да се включи от там, където е – да забравим за малко проблемите. Песен, танц, семейство и приятели предпразнично е най–хубаво!“ – казва основният „двигател“ на Клуба Емилия Юкер и допълва: „Разбира се, че като се отвори в Хамбург, ще се срещнем и представим на сцена. Но и сега ще звучи българска песен, за да ни сгрее душите“. Срещата „Българско слово, музика и багри от Хамбург“ ще се състои на 4 декември от 17.30фчаса.

Редактор: Елена Каркаланова


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът се срещна с представители на българите в Косово

България отдава голямо значение на активните контакти с българската общност в Косово, заяви държавният глава Румен Радев. Той прие представители на Дружеството за развитие и интеграция на българската общност в Република Косово "Дрибок", съобщи..

публикувано на 10.05.24 в 08:37
Снимка: Facebook/ Асоциация за развитие на българската общност в Молдова

Българското беше представено в "Европейското градче" в Кишинев

"Европейско градче" беше открито в центъра на молдовската столица Кишинев на днешния 9 май, специално за Деня на Европа. В събитието се включиха президентът Майя Санду и еврокомисарят Йоханес Хан. В рамките на "Европейското градче" страните членки..

публикувано на 09.05.24 в 17:17
Снимка: БНУ

Българското школо в Кеймбридж празнува десети рожден ден

На 11 и 12 май, с празничен спектакъл и международен образователен форум, Българското неделно училище "Св. Иван Рилски" в Кеймбридж отбелязва 10 години от своето основаване. Започнало дейност с едва десетина ученици, днес училището е с филиали в..

публикувано на 09.05.24 в 09:25