Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подновяват визовите услуги в София за пътувания до САЩ

Снимка: БГНЕС

Консулският отдел на посолството на САЩ в София възобновява визовите услуги за всички категории неимигрантски визи. Интервюта за посетителски визи B1, B1/B2, B2 ще се предлагат от 8 декември, информират от мисията. Услугите бяха преустановени в разгара на Covid-пандемията през март 2020 г. От посолството на САЩ припомнят, че продължава обработката на визи К1 за годеници.

Посолството обработва всички категории имигрантски визи, но може да се очаква значително забавяне на интервютата, предупреждават от мисията. Продължава и обработката на молби за подновяване на визи B1/B2, C1/D и F, които се изготвят без явяване на интервю.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ЦИК отново забрани обявяването на резултати от екзитпол в деня на вота

Резултатите от проучванията, извършвани в изборния ден - екзитпол, се оповестяват не по-рано от 20,00 часа на 9 юни, това реши Централната избирателна комисия (ЦИК) и забрани на социологическите агенции, които в деня на вота ще правят..

публикувано на 21.05.24 в 17:05
Снимка: Посолство на Република България в Япония

Японски хотели популяризират българската кухня

От първата половина на май до 12 юли 2024 г. в шест хотела от веригата HULIC в Япония, в партньорство с Посолството на България в Токио се организира Фестивал на българската кухня, съобщават във Фейсбук от дипломатическата ни мисия в Страната на..

публикувано на 21.05.24 в 16:23

Лили Иванова беше удостоена с Почетния знак на президента

Легендата на българската естрада Лили Иванова беше удостоена с Почетния знак на президента. Отличието беше връчено след нейния концерт на 20 май в Народния театър "Иван Вазов" за изключителната значимост на цялостното ѝ творчество към българската..

публикувано на 21.05.24 в 14:10