Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За влизане в Йордания ще са необходими два PCR теста

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Считано от 12 декември 2021 г., Йордания отново въвежда взимането на PCR тест при влизане в страната, независимо дали пътуващите притежават ваксинационен сертификат. Така необходимите отрицателни тестове за влизане са два: един, направен до 72 часа преди пристигане, и втори на летището в Йордания, съобщава българското МВнР. 

По информация на посолството ни в Аман се изисква онлайн заплащане на втория PCR тест (на стойност  28 йордански динара/ок. 40 долара) с попълване на декларация и генериране на QR код на следния адрес: https://www.gateway2jordan.gov.jo . Гражданите няма да бъдат поставяни под карантина, ако двата теста са с отрицателен резултат.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева неделя с превалявания

В неделя ще преобладава слънчево време. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали. Ще има условия за градушки. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София около 7°, а максималните – между 18° и 23°,..

публикувано на 11.05.24 в 18:30

Медиците отново с призив за забрана неваксинирани деца да ходят на училище

Лекари подновиха призива си деца без задължителни имунизации да не могат да ходят на училище и да бъдат част от организиран детски колектив. Д-р Костадин Сотиров припомни пред БНР предложението, отправено от Сдружението на общопрактикуващите лекари, и..

публикувано на 11.05.24 в 13:26

Вицепрезидентът откри научния форум "Пътят на светлината" в Атина

В деня, в който православната църква почита светите равноапостоли Кирил и Методий, в Атина започна Международният научен форум „Пътят на светлината“ . Откри го вицепрезидентът Илияна Йотова, под чийто патронаж е събитието, предава пратеникът на..

публикувано на 11.05.24 в 11:05