Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За влизане в Йордания ще са необходими два PCR теста

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Считано от 12 декември 2021 г., Йордания отново въвежда взимането на PCR тест при влизане в страната, независимо дали пътуващите притежават ваксинационен сертификат. Така необходимите отрицателни тестове за влизане са два: един, направен до 72 часа преди пристигане, и втори на летището в Йордания, съобщава българското МВнР. 

По информация на посолството ни в Аман се изисква онлайн заплащане на втория PCR тест (на стойност  28 йордански динара/ок. 40 долара) с попълване на декларация и генериране на QR код на следния адрес: https://www.gateway2jordan.gov.jo . Гражданите няма да бъдат поставяни под карантина, ако двата теста са с отрицателен резултат.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът е на работно посещение в САЩ, ще говори пред ООН

Лидери от над 130 държави се събират в централата на ООН в Ню Йорк, за 79-ата сесия на Общото събрание на ООН. Мотото тази година е: "Да не пренебрегваме никого: да действаме заедно за утвърждаване на мира, устойчивото развитие и човешкото..

публикувано на 23.09.24 в 17:27
Среща на министрите Иван Кондов и Игли Хасани по време на 79-тата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк

За София и Тирана Коридор №8 остава обща стратегическа цел

В Ню Йорк в рамките на есенната сесия на Общото събрание на ООН служебният външен министър Иван Кондов се срещна с министъра за Европа и външните работи на Албания Игли Хасани. Те обсъдиха динамиката на двустранните отношения. Изразили са готовност за..

публикувано на 23.09.24 в 12:18

България подкрепя реформирането на ООН

Трябва да модернизираме и подмладим Организацията на обединените нации (ООН), за да гарантираме, че тя остава актуална и способна да отговаря на предизвикателствата на 21-ви век. Това послание отправи премиерът Димитър Главчев на Срещата на върха за..

публикувано на 23.09.24 в 08:59