Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борислав Колев готов да говори за аферата с автомагистрала “Хемус”

| обновено на 21.12.21 в 15:32

Обвиняемият за пране на пари от строителството на автомагистрала „Хемус“ Борислав Колев поиска среща с вътрешния министър и главния прокурор, за да им съобщи важна информация за разследването. Желанието му беше предадено от неговия брат пред журналисти минути след като Софийският апелативен съд замени домашния му арестс постоянен. “Смятам, че никой от присъстващите не си мисли, че брат ми е крайният получател на 53 млн. лв. След като става дума за такива суми и мащаби, дайте си сметка за замесените хора, интереси и влияния“, заяви Иво Колев. Спорът иска ли Борислав Колев да разкаже за схемата, по която са отклонявани пари за магистрала „Хемус“, стана повод за остър конфликт между прокуратурата и МВР.

По-късно днес вътрешният министър Бойко Рашков разговаря с Борислав Колев. “Не съм изненадан от това, което чух, би могло да се очаква развитие в разследването и да се стигне по-бързо до истината”, коментира министърът, добавяйки, че е са били назовани имена. Междувременно главният прокурор Иван Гешев оповести, че има готовност да присъства на разпита на обвиняемия, който ще се проведе в Софийската градска прокуратура.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жегата продължава, но краткотрайни валежи ще освежат Западна България

В сряда, 26 юни, ще бъде предимно слънчево. Следобед над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки. В планинските райони..

публикувано на 25.06.24 в 19:40

Пожарите в страната са близо 200 на денонощие

От началото на месеца произшествията с пожари са почти по 200 на денонощие. По думите на главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", тенденцията на увеличаване на инцидентите..

публикувано на 25.06.24 в 16:22
Андрей Янкулов

Нито една присъда по 57 ключови разследвания за корупция по високите етажи на властта през м.г.

2023-та е поредната година, в която корупцията по високите етажи на властта остава скрита, тъй като водените наказателни производства не отразяват същинското състояние на корумпираност на публичния сектор, гласи един от изводите в Годишния..

публикувано на 25.06.24 в 13:41