Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва програмата за 75 лева при ваксинация за пенсионерите

Снимка: архив

Програмата на правителството за 75 лева еднократна добавка към пенсиите на всички пенсионери със започнал, завършен ваксинационен курс или с поставена бустерна доза, започва от 1 януари и ще продължи до 30 юни. 
Освен това през всеки месец от същия период - януари-юни, всеки пенсионер ще получава добавка от 60 лева към пенсията си. Мярката е в подкрепа на възрастното население в условията на пандемията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева и гореща неделя с температури до 39°

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно. В неделя, 23 юни, ще бъде предимно слънчево и горещо. След обяд над планинските райони главно в Западна България ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и..

публикувано на 22.06.24 в 19:05
Таратор

Българската кухня влезе в топ 15 на Европа

Българската кухня е класирана на 14-то място от всички национални кухни в Европа в престижната класация на специализирания кулинарен сайт TasteAtlas, предаде БНР Варна. Класацията се прави всяка година на база оценката от страна на потребителите на..

публикувано на 22.06.24 в 17:11

"Чукан боб с коприва и хоро се извива" в Черни Осъм

Шестият кулинарно-фолклорен фестивал "Чукан боб с коприва и хоро се извива" в троянското село Черни Осъм събра множество любители на фолклора и традиционните ястия от цялата страна, предаде БТА. Организатор на събитието е местното читалище „Знание – 1906..

публикувано на 22.06.24 в 15:27