Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четири области са в тъмночервената Covid-зона, Кърджали – в жълтата

Снимка: covid19.ncipd.org

Областите Бургас, Варна, Перник и София-град са в тъмночервена зона по заболеваемост от Covid-19 на двуседмична база. Това показват днешните данни на Националния център по заразни и паразитни болести. В тези области заболеваемостта от коронавирусната инфекция е над 500 на сто хиляди души население.

Област Кърджали премина от зелената в жълтата зона. Другите области, които са в жълта зона, са Пазарджик, Добрич, Разград, Шумен и Търговище. Всички останали са оцветени в червено.

Заболеваемостта в страната е 420 на сто хиляди души население.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Авангардни сортове череши показват на Празника на черешата в Кюстендил

С приготвянето на 1500 сладоледа с черешов сироп тази вечер на площад "Велбъжд" в Кюстендил започва Празникът на черешата. Програмата ще продължи три дни, предаде кореспондентът на БНР в града Кирил Фалин. Специално за събитието, което по..

публикувано на 28.06.24 в 16:45

2500 дка със земеделски култури са унищожени от градушката в Благоевградско

Министерството на земеделието планира да разшири противоградовата защита на земеделските площи с нови 24 ракетни площадки, като работата  стартира още тази година. Това каза министърът на земеделието Георги Тахов в Гърмен на среща със земеделски..

публикувано на 28.06.24 в 14:40

Лекторатите по българистика имат важна роля за "запалване" на интереса към България по света

Над 30 българисти от единайсет страни се събраха на двудневен форум в София и Пловдив, посветен на кирилицата, за да представят последните си достижения в изследването на Кирило-Методиевото дело и да напомнят, че българската средновековна култура е..

публикувано на 28.06.24 в 11:30