Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето на 12.01.2022 г. – сряда

Снеговалежът спира, но студът ще се усилва

Снимка: ЕПА/БГНЕС


През нощта облачността ще е значителна. В южните и планинските райони ще продължи да вали сняг. Минималните температури ще са между минус 7 и минус 2°, в София до минус 7.  

В сряда валежите ще спрат. Облачността ще се разкъсва на много места до слънчево. Значителна облачност ще се задържи над Дунавската равнина, по високите полета на Западна България и крайните югоизточни райони. Там на отделни места ще прехвърча сняг. Ще е студено с максимални температури между минус 3 и 2°, в София – около минус 2

В планините до обяд ще вали сняг. По билата ще духа до бурен североизточен вятър. По старопланинските прпоходи ще има навявания. Максималната температура на височина 1200 м. ще е минус 4°, на 2000 м. до минус 7.  

В четвъртък валежите ще спрат, но студът ще остане.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Около 40% от българите страдат от наднормено тегло

Общо 36% от българите страдат от затлъстяване първа степен, а около 40% са с индекс на телесна маса (ИТН) над здравословния. По данни от национално представително социологическо проучване на Изследователски център "Тренд", 49% от българите страдат..

публикувано на 18.06.24 в 19:25
Снимката е илюстративна

Основен ремонт на "Дунав мост 1" на границата с Румъния започва през юли

Планираният двугодишен основен ремонт на "Дунав мост 1" се очаква през юли, съобщиха от Министерството на туризма. Първоначалните намерения са били той да започне през есента, след летния туристически сезон, но заради критичното състояние на..

публикувано на 18.06.24 в 10:40

Повечето млади хора вече виждат развитието си НЕ в чужбина, а в България

Отчетливо мнозинство от младите у нас – 89%, виждат развитието си през следващите пет години не в чужбина, а в България, сочи ново изследване на агенция за анализ на потребителното мнение JTN и платформата Bulgaria Wants You . Задълбочава се и..

публикувано на 18.06.24 в 10:15