Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето на 12.01.2022 г. – сряда

Снеговалежът спира, но студът ще се усилва

Снимка: ЕПА/БГНЕС


През нощта облачността ще е значителна. В южните и планинските райони ще продължи да вали сняг. Минималните температури ще са между минус 7 и минус 2°, в София до минус 7.  

В сряда валежите ще спрат. Облачността ще се разкъсва на много места до слънчево. Значителна облачност ще се задържи над Дунавската равнина, по високите полета на Западна България и крайните югоизточни райони. Там на отделни места ще прехвърча сняг. Ще е студено с максимални температури между минус 3 и 2°, в София – около минус 2

В планините до обяд ще вали сняг. По билата ще духа до бурен североизточен вятър. По старопланинските прпоходи ще има навявания. Максималната температура на височина 1200 м. ще е минус 4°, на 2000 м. до минус 7.  

В четвъртък валежите ще спрат, но студът ще остане.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещ понеделник с температури до 37°, на места - краткотрайни валежи

През нощта ще бъде предимно ясно с по-значителна облачност до полунощ в крайните западни райони, където на отделни места ще има краткотрайни валежи. В понеделник, 24 юни, ще е предимно слънчево. Около и след обяд главно над Югозападна България ще се..

публикувано на 23.06.24 в 19:05

Ежедневни полети между София и Бургас за лятото от юли

Националният авиопревозвач “България Еър” поднови своите редовни полети между София и Бургас, съобщи БНР Бургас. От 1 юли стартират редовните полети, като в системата е записано, че ще има ежедневен транспорт до 8 септември, с изключение на 3 юли, 3 и 4..

публикувано на 23.06.24 в 16:04

Местни избори се провеждат в няколко населени места у нас

Местни избори за кметове и общински съветници се провеждат днес на няколко места у нас - в общините Хасково, Благоевград, Кюстендил, Сухиндол, Перник и др. В севлиевското село Батошево избират кмет, след като вотът от редовните избори през миналата година..

публикувано на 23.06.24 в 09:31