Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Радев изрази съболезнования по повод кончината на Давид Сасоли

Румен Радев
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Държавният глава Румен Радев изпрати съболезнователен адрес по повод кончината на председателя на Европейския парламент Давид-Мария Сасоли.

Президентът изрази съболезнования на семейството на Давид Сасоли и колегите му в Европейския парламент от името на целия български народ и лично от свое име. „Той бе истински защитник на европейските ценности и демокрация и работеше за по-справедлива и по-обединена Европа“, посочва Радев. Той отбелязва, че кончината на Сасоли е тъжен за Европейския съюз момент.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Все още не са загасени големите пожари в Сакар планина

Продължава борбата с големите пожари, които вчера избухнаха в Сакар планина на територията на общините Харманли и Любимец, съобщи директорът на Областната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” в Хасково Митко Чакалов. От..

публикувано на 24.06.24 в 09:00
Георги Тахов

Министър Георги Тахов обсъжда в Люксембург бъдещето на селското стопанство в ЕС

Министърът на земеделието и храните Георги Тахов ще участва днес в заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство, което ще се проведе в Люксембург. Министрите от страните членки ще обсъдят предложения от Белгийското председателство Проект на..

публикувано на 24.06.24 в 06:10
Румен Радев

Започват консултациите при президента за нов кабинет

Съгласно изискванията на Конституцията от 24 юни, понеделник, президентът Румен Радев започва консултации с представители на парламентарните групи в 50-ото Народно събрание преди връчването на първия проучвателен мандат за съставянето на нов кабинет. Днес..

публикувано на 24.06.24 в 05:35