Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млада надежда в шорттрека прославя България на редица първенства

Любомир Калчев и Евгения Раданова
Снимка: bgolympic.org

Любомир Калчев спечели сребърно и бронзово отличие от Европейската купа по шорттрек в Унгария. Негов треньор е двукратната олимпийска вицешампионка Евгения Раданова.

Младежът открива олимпийският спорт случайно, когато е едва във втори клас и пожелава да се научи да кара кънки на лед. Дотогава ледените спортове за него се ограничавали до хокей и фигурно пързаляне.

Първите си медали от първенства печели едва 3 години след като започва да тренира. През октомври 2021, Калчев печели златен медал в категория „Юноши“ на Европейската „Чалъндж“ купа по шорттрек в Полша. Преди дни пък, извоюва среброто и бронза от Европейската купа по шорттрек в унгарската столица Будапеща.

Две сериозни предизвикателства очакват Любомир Калчев през март - Световно юношеско първенство в Полша, както и Световен шампионат за мъже и жени в Монреал (Канада). От сърце му желаем успех!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30