Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германия въвежда нови изисквания за пристигащите от България

Считано от 16 януари 2022 г., Германия въвежда нови изисквания за пристигащите от България, след като страната ни бе класифицирана като високорисков регион заради Covid-19, съобщи Министерството на външните работи.

По информация на посолството ни в Берлин, всички влизащи в страната от България, ще трябва да попълнят дигитална форма за предварителна регистрация на този адрес.

За гражданите, които не са неваксинирани и не са преболедували, се въвежда задължителна 10-дневна карантина.

Пристигащите в Германия е необходимо да представят един от следните документи: свидетелство за ваксинация, документ за преболедуване (положителен резултат от PCR тест отпреди най-малко 28 дни, но не повече от 6 месеца преди пристигането), отрицателен PCR- или антигенен тест, направени не по-късно 48 часа преди влизането в Германия. Изискванията са в сила за всички, с изключение на децата под 6-годишна възраст, независимо от вида на транспортното средство, с което се осъществява пътуването. Подробна информация за видовете признати тестове може да бъде намерена на следния линк.

Пътниците, които не са ваксинирани и не са преболедували коронавирус, могат да прекратят карантината след предоставяне на отрицателен PCR тест най-рано 5 дни след влизането в Германия.

Децата под 6-годишна възраст подлежат на задължителна 5-дневна домашна карантина, която изтича автоматично на 5-ия ден след влизане в страната.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 6

В шестия брой на „Часът на Радио България…“ ви срещаме с Милена Селими – представител на българите в Комитета на националните малцинства в Република Албания , преводач на албански на някои от най-популярните ни писатели и виден общественик. С..

публикувано на 27.06.24 в 12:00
Символите на кирилицата и глаголицата на стена във Варна

В София е свикано второ издание на Международен форум за кирилицата "Азбука, език, идентичност"

Над 30 учени от 12 държави участват в Международния форум за кирилицата "Азбука, език, идентичност". Той започва в Националния дворец на културата в София на 27 юни по инициатива на вицепрезидента Илияна Йотова и с подкрепата на Министерството на..

публикувано на 27.06.24 в 08:34
Георги Паничерски при награждаването му с орден „Мадарски конник“ първа степен през 2021 г.

Закрива се почетното консулство в Монреал

Министерският съвет реши да бъде закрито почетното консулството на България в Монреал, провинция Квебек на Канада. Консулският окръг се закрива по молба на досегашния почетен консул Георги Паничерски, който е поискал да бъде освободен от..

публикувано на 26.06.24 в 21:30