Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Децата между 12 и 18 г. от страни в червена зона ще влизат у нас с отрицателен PCR тест

Снимка: архив

От днес децата между 12 и 18 г., пристигащи от държава в червената зона, ще трябва да представят документ за отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди влизането в страната ни, гласи заповед на здравния министър проф. Асена Сербезова. Ако те не разполагат с подобен документ, ще бъдат поставяни под десетдневна карантина, която ще бъде прекъсвана при отрицателен PCR тест, направен до 72 часа след пристигането.

 Също от днес се актуализира и списъкът на държавите по цветови зони. В червената преминават Австрия, Северна Македония, Сърбия, Турция, Унгария, Люксембург, Израел, Кувейт, Гренада, Гренландия, Катар, Кралство Бахрейн, Ливанска република и Кооперативна република Гвиана.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изгоря офис на партия, която ще участва на изборите

Пожар избухна във варненския офис на партия, представена в последното Народно събрание и участник в изборите на 27 октомври т.г. Помещението, което се намира в сграда в центъра на града, е напълно изгоряло. Сигналът за инцидента е подаден в ранните..

публикувано на 19.10.24 в 11:10

Седем секунди е липсвала комуникация между кулата и самолета

В критичните седем секунди на полета, при който на 13 септември т.г. загинаха двама от най-добрите военни пилоти по време на подготовка за авиационни демонстрации, е липсвала комуникация между кулата и самолета. Това показват записите на разговорите..

публикувано на 19.10.24 в 10:03

Над половин милион избиратели са готови да продадат гласа си

Според сондаж на “Галъп интернешънъл болкан” една десета от респондентите признават, че биха приели да гласуват срещу заплащане, друг стимул или принуда, 78% отричат, а 12 на сто заявяват, че не могат да преценят. Това означава, че над 500 хил...

публикувано на 19.10.24 в 09:04