Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зеленият сертификат за антитела засега остава

Асена Сербезова
Снимка: БГНЕС

Наблюдават се големи разлики в 14-дневната заболяемост от Covid-19 в отделните области, затова и ограничения на национално ниво няма да се налагат, съобщи за Нова тв здравният министър Асена Сербезова. Най-проблемните райони са София, Благоевград, Перник, Стара Загора и Бургас и противоепидемичните мерки в тях ще бъдат взети след пет дни. По повод критиките, че сред критериите за налагане на ограничения е заетостта на интензивните легла, министърът каза, че се взема предвид също как протича вируса, кои възрастови групи се разболяват, как се лекуват хората в извънболнични условия. Засега удостоверението за антитела не отпада, каза още Асена Сербезова.

Валидността на зелените сертификати ще бъде девет месеца от 1 февруари, каквито са препоръките на Европейската комисия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Облачно с превалявания в неделя

През следващото денонощие облачността ще бъде предимно значителна и на много места от запад на изток ще превали. Максималните температури ще бъдат предимно между 21° и 26°, малко по-високи в източните райони на Горнотракийската низина, в София – около..

публикувано на 18.05.24 в 18:30
НДК

Започна почистването на Националния дворец на културата

Столичната община започна почистването на една от емблематичните за София съвременни сгради – Националния дворец на културата, съобщи във фейсбук кметът Васил Терзиев. Той обясни, че ще бъде възстановен вида на характерния врачански камък, върху който..

публикувано на 18.05.24 в 15:56

“Алфа рисърч”: 40% от българите не са прочели нито една книга през 2023 г.

Близо 73% от българите през м.г. не са посетили библиотека, а 40 на сто не са прочели нито една книга, показва изследване на “Алфа рисърч”, огласено в столичния “Гьоте институт”. Според изнесените данни около 63% от сънародниците ни не са ходили на..

публикувано на 18.05.24 в 09:35