Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общините търсят подкрепа, за да се справят с високите цени на тока

Даниел Панов
Снимка: БГНЕС- архив

Националното сдружение на общините настоява правителството да предприеме спешни мерки за местните власти, които са в криза от високите сметки за ток. Общински социални, здравни и образователни структури да се третират като битови потребители, поиска, председателят на сдружението и кмет на Велико Търново Даниел Панов.  

Зам.-кметът по финанси на София Дончо Барбалов каза за БНТ, че на среща на сдружението със зам.- министрите по енергетика и финанси има уверение, че общините ще получат указания, за да се разблокират бюджетните плащания. Според Барбалов проблемът с недостига на парите е създаден от наслагването на 3 кризи – цените на енергоносителите, здравната криза с пандемията и липсата на държавен бюджет. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ден за противодействие на наркманиите

На 26 юни всички хора по света са приканени да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. По повод Международния ден за борба със злоупотребата и с нелегалния трафик на наркотици,столични..

публикувано на 26.06.24 в 08:42

Жегата продължава, но краткотрайни валежи ще освежат Западна България

В сряда, 26 юни, ще бъде предимно слънчево. Следобед над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки. В планинските райони..

публикувано на 25.06.24 в 19:40

България днес - 25 юни 2024 г.

С полъх на море и бленувана почивка в ритъма на весела мелодия и закачлив текст. Така метафорично може да определим „България днес“ на 25 юни. Между усещането за изтичащ пясък между пръстите със сериозен глас ще поговорим и за връзката между..

публикувано на 25.06.24 в 19:00