Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Иванов остава председател на „Да България“

Христо Иванов
Снимка: Facebook /Христо Иванов

Единственият кандидат за лидер на "Да, България" Христо Иванов остава начело на партията, въпреки подадената от него оставка след парламентарните избори през ноември миналата година. Решението беше взето днес, на Национална конференция на партията, с подкрепата на 692-ма делегати. На гласуването при закрити врата14 са били против преизбирането му, а 42-ма са се въздържали. Част от делегатите присъстваха на конференцията, други се включиха онлайн. След края на конференцията, при обявяването на резултата от вота, преизбраният лидер коментира, че е имало откровена дискусия за проблемите пред партията. По повод представянето на изборите през ноември, Христо Иванов коментира, че формацията не е успяла да реагира „на появата на новия политически играч", в лицето на "Продължаваме Промяната". Иванов изрази надежда за надграждане на коалицията и постигане на максимални резултати в секторите, за които отговаря като правосъдие и електронно управление, както и добра подготовката за местните избори.
По-рано днес Иванов коментира пред медии и смяната на ръководството на "Булгаргаз" и че се надява новото ръководство да успее да вземе мерки, които да се отразят на овладяването на цената на газа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Софийският университет остава сред 750-те най-добри висши училища в света

Софийски университет "Св. Климент Охридски" (СУ) се нареди на 741-750 място в класацията QS World University Rankings на най-престижните университети в света за 2024 г.  СУ е включен в ранглистата от 2014 г. Класацията тази година включва 1498..

публикувано на 05.06.24 в 12:16
Добромир Живков

48,3% искат да гласуват за национален парламент и 47,4% за Европарламент

290 000 българи, които желаят на гласуват на 9 юни, още не са решили за кого. Това са 10% от заявилите, че ще отидат до урните, посочи пред bTV Добромир Живков от "Маркет линкс". Възможно е избирателната активност да е по-висока от тази през април..

публикувано на 05.06.24 в 11:58

147 компании участват в международното отбранително изложение "Хемус 2024"

Фирми от 25 държави ще представят новостите в отбранителната индустрия на  Международното изложение за отбранителни продукти и услуги "Хемус- 2024" в Пловдив. То ще се проведе от 5 до 8 юни 2024 г. в Международния панаир в Града под тепетата. Мотото..

публикувано на 05.06.24 в 07:35