Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цяла България е в тъмночервената зона по заболеваемост от Covid-19

Снимка: covid19.ncipd.org

По данни на Центъра по заразни и паразитни болести, публикувани днес, всички области у нас вече са в тъмночервено. Най-висока е заболеваемостта от Covid-19 в София-град, показват данните към 30 януари – 2549 на сто хиляди души. Следват област Благоевград - 2262 на сто хиляди, Софийска област – 2105 на сто хиляди, област Стара Загора – 2062 на сто хиляди, област Перник – 2001 на сто хиляди, област Бургас – 2000 на сто хиляди.

Най-малко са регистрираните случаи на Covid-19 в област Кърджали - 514 на сто хиляди, и в област Разград – 580 на сто хиляди души.

Най-много са заразените във възрастовата група 40-49 години.

Според картата на епидемичната обстановка по региони, разделена на пет региона според заетостта на леглата за интензивно лечение в болниците, само областите Силистра, Добрич, Варна, Разград, Шумен и Търговище са във втория от общо четири етапа. Предстои регионът да премине в трети етап, в който се намират и останалите четири региона на страната.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Топло време с превалявания над Западна България в четвъртък

През следващото денонощие над западната половина от страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури и условия за градушки. Най-интензивни ще бъдат явленията в северозападните райони. В източната половина ще бъде предимно слънчево...

публикувано на 26.06.24 в 19:40
Георги Гвоздейков

До 2 години и 4 месеца България ще има 35 нови железопътни мотриси

Избран е изпълнител за доставката на 35 електрически мотрисни влака, съобщи транспортният министър. Пред Green Transition Forum 4.0 Георги Гвоздейков каза, че влаковете ще бъдат купени с пари по Плана за възстановяване и устойчивост...

публикувано на 26.06.24 в 19:15

Нов български университет представя специалностите си с възможност за обучение на френски език

Едно от висшите училища у нас, което предлага специалности с възможност за обучение на френски език, е Нов български университет (НБУ). Сред тях са "Политически науки" и "Приложни чужди езици за администрация и управление (на английски и втори чужд..

публикувано на 26.06.24 в 11:00