Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мирела Демирева първа на турнир в Италия

Мирела Демирева
Снимка: Ройтерс

Българската олимпийска медалистка от Рио де Жанейро Мирела Демирева спечели златен медал в скока на височина от международния турнир в Удине, Италия. Българската атлетка записа резултат от 190 сантиметра, който постигна при първия си опит. След това Мирела Демирева направи три неуспешни скока на 197 сантиметра. Втора със 188 см остана Ела Юнила от Финландия. Победител в надпреварата при мъжете е Иля Иванюк (Русия) с 229 сантиметра. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Юлиана Янева

Юлиана Янева извоюва втора олимпийска квота в женската борба

Юлиана Янева спечели четвърта олимпийска квота за българската борба и втора при жените. На турнира в Истанбул тя победи монголката Даванасан Енкх Амар в квалификационен двубой на 76 кг. Другата българка Мими Христова загуби на полуфинала на 68 кг..

публикувано на 11.05.24 в 09:29

Над 1200 бегачи на маратона във Варна в неделя

Рекордните над 1200 бегачи се очаква да участват в маратона на черноморския ни град Варна в неделя, 12 май. Заради големия интерес се наложи организаторите да подготвят допълнителни стартови номера. Участниците ще избират между три дистанции -..

публикувано на 08.05.24 в 11:05
Боряна Калейн

Три златни и един сребърен медал за Калейн и Николова на финалите на Европейската купа в Баку

Четири медала завоюваха българските състезателки на финалите на отделните уреди на първата Европейска купа по художествена гимнастика, която се провежда в Баку. Боряна Калейн спечели златен медал на топка и на лента, както и сребърен на обръч, а..

публикувано на 05.05.24 в 12:26