Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мирела Демирева първа на турнир в Италия

Мирела Демирева
Снимка: Ройтерс

Българската олимпийска медалистка от Рио де Жанейро Мирела Демирева спечели златен медал в скока на височина от международния турнир в Удине, Италия. Българската атлетка записа резултат от 190 сантиметра, който постигна при първия си опит. След това Мирела Демирева направи три неуспешни скока на 197 сантиметра. Втора със 188 см остана Ела Юнила от Финландия. Победител в надпреварата при мъжете е Иля Иванюк (Русия) с 229 сантиметра. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева и гореща неделя с температури до 39°

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно. В неделя, 23 юни, ще бъде предимно слънчево и горещо. След обяд над планинските райони главно в Западна България ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и..

публикувано на 22.06.24 в 19:05
Таратор

Българската кухня влезе в топ 15 на Европа

Българската кухня е класирана на 14-то място от всички национални кухни в Европа в престижната класация на специализирания кулинарен сайт TasteAtlas, предаде БНР Варна. Класацията се прави всяка година на база оценката от страна на потребителите на..

публикувано на 22.06.24 в 17:11

"Чукан боб с коприва и хоро се извива" в Черни Осъм

Шестият кулинарно-фолклорен фестивал "Чукан боб с коприва и хоро се извива" в троянското село Черни Осъм събра множество любители на фолклора и традиционните ястия от цялата страна, предаде БТА. Организатор на събитието е местното читалище „Знание – 1906..

публикувано на 22.06.24 в 15:27