Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Булгаргаз“: Не е истина, че 60 хил. мегаватчаса газ са продадени на определени фирми

Информацията за продадени вчера 60 хил. мегаватчаса природен газ на определени фирми не отговаря на истината, заявиха пред БНР от „Булгаргаз“. Така те опровергаха изявленията на бившия енергиен министър Румен Овчаров и на бившия премиер Бойко Борисов, че снощи новото ръководство на „Булгаргаз“ е продало 60 хил. мегаватчаса природен газ само за 3 секунди на Румъния. “Ще докажем, че са крали и то с милиони”, закани се по-рано днес Бойко Борисов.

Според „Булгаргаз“ заради обичайното ниско потребление през уикенда от общия микс на количествата природен газ излишните са реализирани на газов хъб „Балкан“. Става дума за 37 хил. мегаватчаса. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Владимир Малинов

Поскъпването на тока ще е около 10%, а не с първоначално поисканите 30%

Съществено поскъпване на цената на тока за битовите потребители няма да има, заяви служебният енергиен министър Владимир Малинов. "Мисля, че увеличението може да е минимално в рамките на инфлационните процеси. Има механизми за постигане на по-ниска..

публикувано на 20.05.24 в 08:48

Митничари откриха рекорден брой нелегални цигари на ГКПП “Кулата”

Близо 6,5 млн. къса нелегални цигари са открити при митническа проверка в района на ГКПП “Кулата”, съобщиха от Апелативната прокуратура в София. Цигарите са били поставени в 324 950 кутии без бандерол и скрити в метални шкафове за електрически табла..

публикувано на 18.05.24 в 12:04

Служебният кабинет се обяви за ускорено изграждане на нови ядрени мощности и Вертикалния газов коридор 

Междуведомствени работни групи ще работят за по-бързо осъществяване на проектите за изграждане на нови ядрени мощности в АЕЦ "Козлодуй" и Вертикалния газов коридор, съобщи пресцентърът на Министерския съвет. Групите са създадени със заповед на служебния..

публикувано на 16.05.24 в 14:24