Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Белгия разхлабва Covid-режима за пристигащи

Снимка: архив

Считано от петък, 18 февруари 2022 г., белгийските власти облекчават режима за влизане в Белгия, като ограниченията няма да зависят от цветовия код на страната, от която пристигат пътуващите, съобщи българското МВнР.

По информация на посолството ни в Брюксел гражданите, които нямат основно местожителство в Белгия и пристигат от държави-членки на ЕС/Шенген, или от трети страни, е необходимо да притежават един от следните документи:

- сертификат за ваксинация;
- сертификат за преболедуване;
- сертификат за отрицателен резултат от PCR или бърз антигенен тест.

Според актуалните мерки сертификатът за ваксинация ще бъде валиден 270 дни след поставянето на последната доза при пълна ваксинация. При наличие на бустерна доза той става безсрочен.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Денят на храбростта беше отбелязан с водосвет на бойните знамена и знамената светини

Традиционният водосвет на бойните знамена и знамената светини по повод Деня на храбростта и празник на Българската армия се състоя на столичния площад “Св. Александър Невски”. Президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев прие почетния строй..

публикувано на 06.05.24 в 11:14
Димитър Главчев

Димитър Главчев: България е имала, има и ще има велики воини

“ Народът ни винаги ще има памет за геройствата на българските генерали, офицери, сержанти и войници ”, написа във фейсбук страницата си служебният премиер Димитър Главчев по повод днешния Ден на храбростта и празник на българската армия. По думите..

публикувано на 06.05.24 в 10:21

Начало на Светлата седмица

На втория ден след Великден започва Светлата седмица – наречена така, защото Възкресението на Исус Христос символизира просветлението. В нея православната църква прославя Светите апостоли и Света Богородица. Тези седем дни носят просветление и..

публикувано на 06.05.24 в 09:55