Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейската прокуратура разкри злоупотреби с евросредства в България

Снимка: eppo.europa.eu

По разследване на Европейската прокуратура за злоупотреба с европейски средства, на 15 февруари в България са били задържани за 24 часа четирима души, съобщава Европейската прокуратура, цитирана от БНТ. Става дума за организирана престъпна група, разследвана през декември миналата година от Специализираната прокуратура.

Полицаи от ГДБОП са претърсили домове и офиси в Пловдив – иззети са голямо количество документи, около 11 000 евро в брой, компютърни сървъри и телефони. Няколко лица са заподозрени в предоставяне на невярна информация за получаване на европейски средства от Европейския социален фонд, както и по мярка „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последици от пандемията COVID-19”. Точният размер на щетите за бюджета на ЕС все още се оценява и не са повдигнати обвинения.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Граждани направиха подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци

Граждани направиха подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци

В Монтана инициираха подписка против изграждането на хранилище за ядрени отпадъци. Според информацията, се предвижда съхранение на високоактивни ядрени отпадъци от АЕЦ "Козлодуй" в село Сумер. Петър Пенчев от "Екогласност" поясни, че според..

публикувано на 01.07.24 в 17:53

Новият патриарх подчерта, че призванието на църквата е да събира разделените

Призванието на църквата е да събира тези, които са разделени, заяви новият български патриарх Даниил преди първата си света литургия. " Задачите са много. Знаменателен е днешният ден, в който се празнува възвръщането на мощите на св. Иван Рилски..

публикувано на 01.07.24 в 17:01

Български ученици се завърнаха с 6 медала от Балканиада по математика

Националният отбор на България по математика се представи отлично в Балканската олимпиада за 15-годишни. 6 български ученици се завърнаха с 6 медала от надпреварата в Анталия проведена между 25 и 30 юни, съобщи Министерството на образованието...

публикувано на 01.07.24 в 16:44