Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седем българи от запалилия се ферибот са в неизвестност

Седем българи остават в неизвестност след пожара на ферибота „Юрофери Олимпия“ край остров Корфу, обяви на брифинг зам. външният министър Велислава Петрова. По думите й, за други двама от общо 12 издирвани има съмнение, че също са българи. Двама наши сънародници са настанени в лечебно заведение на остров Корфу, един от тях е интубиран, а другият е в стабилно състояние. „Продължава спасителната операция. Поддържаме контакт с фирмата собственик на плавателния съд. От там съобщиха, че спасените ще бъдат извозени”, каза българският консул в Солун Радостин Вакин.

Българските граждани могат да потърсят актуална информация за своите близки, пътували на ферибота, на следния телефон в Ситуационния център на МВнР: 02 948 3051.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев

Тържествен водосвет на бойните знамена ще се състои в София по случай Деня на храбростта

В Деня на храбростта и празник на Българската армия – 6 май, президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев ще участва в тържествения водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия на столичния площад “Св. Александър..

публикувано на 06.05.24 в 06:00

Слънчево и топло време във втория ден на Великден

В понеделник ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 6°, а максималните – предимно между 21° и 26°, в София - около 23°. В планините ще бъде предимно слънчево...

публикувано на 05.05.24 в 18:30
Румен Радев

Румен Радев: На Великден нека си пожелаем вяра и сили за достойни дела в наситения с изпитания живот

Президентът Румен Радев поздрави българите за Възкресение Христово. “ Пожелавам здраве, мир и любов във всеки български дом! Нека светлината и радостта на най-големия християнски празник изпълват сърцата и мислите ни и укрепват взаимното..

публикувано на 05.05.24 в 09:50