Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седем българи от запалилия се ферибот са в неизвестност

Седем българи остават в неизвестност след пожара на ферибота „Юрофери Олимпия“ край остров Корфу, обяви на брифинг зам. външният министър Велислава Петрова. По думите й, за други двама от общо 12 издирвани има съмнение, че също са българи. Двама наши сънародници са настанени в лечебно заведение на остров Корфу, един от тях е интубиран, а другият е в стабилно състояние. „Продължава спасителната операция. Поддържаме контакт с фирмата собственик на плавателния съд. От там съобщиха, че спасените ще бъдат извозени”, каза българският консул в Солун Радостин Вакин.

Българските граждани могат да потърсят актуална информация за своите близки, пътували на ферибота, на следния телефон в Ситуационния център на МВнР: 02 948 3051.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мащабен форум на Google в София

В София днес ще се проведе мащабен форум на технологичния гигант Google, който ще бъде открит от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков, съобщиха от Министерството на образованието и науката. За участие в събитието в страната ни..

публикувано на 16.05.24 в 07:10

България днес - 15 май 2024 г.

Физическото и психично здраве на хората през целия им жизнен цикъл, е фокусът на тазгодишната Европейската седмица на общественото здраве. Мотото на инициативата тази година е "Здравето е политически избор" и в "България днес" тръгваме по следите на..

публикувано на 15.05.24 в 19:00
Димитър Главчев

Вдигат заплатите на университетските преподаватели със задна дата

Правителството ще предостави 39 млн. лв. допълнително финансиране за увеличение на възнагражденията на академичния състав в държавните висши училища, считано от 1 януари 2024 г. Решението е взето след като преподавателите заплашиха със стачка на..

публикувано на 15.05.24 в 17:35