Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конфликтът Русия-Украйна

ГЕРБ предложи приемане на декларация, осъждаща признаването на независимостта на Донецка и Луганска области

Снимка: БГНЕС

Във връзка със ситуацията в Украйна и признаването на Донецката и Луганската народни републики от Русия и изпращането на руски войски там, председателят на ПГ на ГЕРБ Даниел Митов предложи приемане на декларация на НС по казуса.

В отговор, председателят на парламента Никола Минчев обяви, че се предвижда изработване на такава декларация по време на почивката на извънредното заседание на НС, на което депутатите обсъждат на второ четене промени в Закона за корпоративното облагане и бюджетите на Здравната каса и държавното обществено осигуряване.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева и гореща неделя с температури до 39°

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно. В неделя, 23 юни, ще бъде предимно слънчево и горещо. След обяд над планинските райони главно в Западна България ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и..

публикувано на 22.06.24 в 19:05
Таратор

Българската кухня влезе в топ 15 на Европа

Българската кухня е класирана на 14-то място от всички национални кухни в Европа в престижната класация на специализирания кулинарен сайт TasteAtlas, предаде БНР Варна. Класацията се прави всяка година на база оценката от страна на потребителите на..

публикувано на 22.06.24 в 17:11

"Чукан боб с коприва и хоро се извива" в Черни Осъм

Шестият кулинарно-фолклорен фестивал "Чукан боб с коприва и хоро се извива" в троянското село Черни Осъм събра множество любители на фолклора и традиционните ястия от цялата страна, предаде БТА. Организатор на събитието е местното читалище „Знание – 1906..

публикувано на 22.06.24 в 15:27