Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българска поп класика в саундтрака на „Завръщане-2“

Снимка: youtube

Втората част на филма „Завръщане“ започна своя екранен живот на 14 февруари. Част от саундтрака на лентата е кавърът на песента „Да започнем отначало“ от репертоара на Орлин Горанов, която сега е в дует на Орлин Павлов и Орлин Горанов. Музиката е от Александър Бръзицов, текстът – от Михаил Белчев.

Песента е включена в първия голям албум на Орлин Горанов. Известният български изпълнител за немалък период беше и на оперната сцена, а в последно време е преподавател в Югозападния университет в Благоевград, изявява се и като водещ на телевизионно състезание. Цялата тази многопосочна дейност не му попречи през последните години да изненадва своите почитатели с качествени български песни.

За новата версия  Орлин Горанов е получил покана от Ники Илиев – режисьора на „Завръщане – 2“, която е приел с радост. „Отдавна исках да направя нещо заедно с Орлин Павлов. Познавам го отдавна – в Пловдивската опера бях колега с неговите родители“ – споделя Орлин Горанов.

Този прекрасен дует бързо стана известен и покрай клипа, също заснет под режисурата на Ники Илиев. Новият аранжимент на песента е дело на Иван Тишев, а в записа участват Милен Кукошаров – клавишни и Мирослав Иванов – китара.

„Струваше си днес да започнем всичко с теб отначало.

Знаех, че в нас чувство някакво все пак оживява.

Тази вечер ние с теб сме начало в любовта…

Чух как ти извика: „Още те обичам, нека да започнем пак!

Искам да те има тук до мен на този свят!“



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Соня Йончева спечели приза “Музикант на годината 2023”

Световноизвестната оперна певица Соня Йончева беше избрана за “Музикант на годината 2023” в националната анкета на предаването за класическа музика “Алегро виваче” на програма “Хоризонт” на Българското национално радио. Тя не успя да пристигне за..

публикувано на 01.06.24 в 09:11

"Здравей"– нещо ново от Мери Бойс Бенд

Шест години след излизането на последния засега албум на Мери Бойс Бенд, озаглавен "Щастливи дни", групата ни казва "Здравей", завръщайки се с едноименната нова песен. За този период самата Мери – Мария Мутафчиева – издаде своя първи..

публикувано на 31.05.24 в 10:15

За 55-и път БНР награждава победителите в конкурса за българска песен "Пролет"

Конкурсът за нова българска песен "Пролет" на БНР се проведе за 55-и път. От създаването си през 1970 г., музикалният форум без прекъсване ежегодно стимулира родните автори и изпълнители да създават нова музика. Наградите, които дава конкурсът, са..

публикувано на 30.05.24 в 10:15