Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българин е сред арестувани миротворци в Банги

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Български гражданин е сред арестуваните военни от френския Чуждестранен легион, в столицата на Централноафриканската република. Според Франс прес като част от силите на ООН  в страната французин, италианец, румънец и българин са охранявали до летището френския генерал Стефан Маршноар, началник-щаб на мироопазващите сили, който е заминал за Париж.

След това те са задържани, защото автомобилът им нямал обозначение по трасето, където минава кортежът на президента Фостин Арканж Туадера. Миротворците са обвинени, че готвят атентат и държавен преврат. Според агенцията това е поредния епизод от спора между Париж и Банги, след като режимът на Туадери покани руски наемници в страната от формацията „Вагнер“. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Валежите продължават, по върховете ще превали и сняг

През нощта  над по-голямата част от страната облачността временно ще се разкъса и намалее; по-значителна ще се задържи над югоизточните райони, където все още на изолирани места ще превалява дъжд. През втората половина от нощта от югозапад ще започне..

публикувано на 16.09.24 в 19:05

Граждански активисти очакват реакцията на Европа заради промените в Закона за образованието

Над 160 български граждански организации, сред които и Национална мрежа за децата, изпращат отворено писмо до редица европейски институции, организации, посолства и дипломатически представителства, относно законовите промени, въвеждащи забрана за..

публикувано на 16.09.24 в 17:49

Синдикати, бизнес и правителство не се споразумяха за линията на бедност

Националният съвет за тристранно сътрудничество проведе заседание, на което беше разгледан Проект на постановление на Министерски съвет за определяне линията на бедност за страната за 2025 г. Правителството предлага линията на бедност да се повиши от 526..

публикувано на 16.09.24 в 16:47