Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конфликтът Русия-Украйна

Заради Украйна боядисаха съветски паметник в Бургас

Снимка: БГНЕС

Паметникът на Съветската армия в центъра на Бургас осъмна с надписи „Путин е убиец“. Ръцете на съветските войници са залети с червена боя, съобщи БГНЕС.

Пред паметника се събраха украинци и руснаци, противници на режима на Владимир Путин. Те обсъждаха как да помогнат на украинците, които бягат от войната, когато пристигнат на българската граница. „Трябва да организираме транспорта, както и да осигурим къде да бъдат настанени“, заявиха протестиращите.

Украинците и руснаците подчертаха, че нямат нищо общо с надписите на паметника, но разбират хората, които така изразяват емоциите си.

На 26 в събота, в Бургас се подготвя голям протест против агресията в Украйна. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Лекторатите по българистика имат важна роля за "запалване" на интереса към България по света

Над 30 българисти от единайсет страни се събраха на двудневен форум в София и Пловдив, посветен на кирилицата, за да представят последните си достижения в изследването на Кирило-Методиевото дело и да напомнят, че българската средновековна култура е..

публикувано на 28.06.24 в 11:30
Доц. Росен Калпачки

България е сред страните с най-много жертви на инсулти в ЕС

В България умиращите от инсулт са четири пъти повече, в сравнение с останалите държави в ЕС, сочи доклад на Европейската комисия от 2021г. През 2023 г. в страната ни са регистрирани 45 хиляди пациенти с инсулт, от които над 5500 са починали..

публикувано на 27.06.24 в 19:58

България беше представена на изложение за висше образование в Япония

Български висши училища се включиха в проведеното в Япония Изложение за висше образование в ЕС, което се проведе на 15 и 16 юни 2024 г. в Токио и Киото. Сред образователните институции от 20 държави-членки на ЕС бяха Медицинският университет в..

публикувано на 27.06.24 в 17:35