Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корнелия Нинова: Няма пряка заплаха, защо идват натовски самолети да ни пазят?

Корнелия Нинова от БСП
Снимка: БГНЕС

Европа и партньорите в управленската коалиция започват да се доближават до позицията на БСП за санкциите спрямо Русия, каза пред БНТ икономическият министър Корнелия Нинова. По думите й, започва отрезвяване по отношение на тези хард санкции, които са удар за икономиката и са вредни за България, Европа и света. “Самият премиер Кирил Петков каза, че ние няма да подкрепим санкции, ако страната ни не може да ги понесе”, добави тя. Що се отнася до изтребителите от Нидерландия, които да охраняват въздушното ни пространство, Корнелия Нинова попита: “Няма пряка заплаха, защо да идват натовски сили и самолети да ни пазят?”. Министърът повтори категоричната позиция на партията си срещу износа на оръжия за Украйна. “Решението на конфликта е в преговори, а не е във военни действия”, подчерта тя.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 17 юни 2024 г.

В „България днес“ на 17 юни говорим за политическата картина в страната ни през призмата на политическата психология, запознаваме ви с френскоезичните програми на Стопанския факултет на Софийския университет, разказваме и за смисъла и..

публикувано на 17.06.24 в 19:00

Вече 30 години обучение на френски език предлага Стопанският факултет на СУ "Св. Климент Охридски"

Дарителството и визионерството по отношение прогреса на родната наука и просвета е белязало развитието на висшето образование в България. Благодарение на предприемаческия дух и родолюбието, което пази у себе си през десетилетията в странство, Евлоги..

публикувано на 17.06.24 в 11:50

Президентът и лидерът на ДПС честитиха на мюсюлманите Курбан Байрам

Президентът Румен Радев поздравява мюсюлманската общност в България по случай празника Курбан Байрам. В пожеланията си той подчертава, че духовното възвисяване, смирението и опрощението вървят ръка за ръка с добротата и състраданието и укрепват..

публикувано на 16.06.24 в 09:56