Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Брюксел отложи за четвърти път оценката на Плана за възстановяване

Снимка: архив

Европейската комисия и българското правителство са договорили ново отлагане на оценката на националния ни План за възстановяване и развитие, съобщи говорителката на комисията Веерле Нойц. Крайният срок от предишното трето поред отлагане изтичаше днес, но стана ясно, че оценката остава за 15 април. От Еврокомисията заявиха, че водят конструктивен диалог с нашите власти и са близо до финализирането на работата по документа. След като получи зелена светлина от ЕК, планът на България трябва да бъде одобрен и от финансовите министри на страните от Европейския съюз.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Денят на детето – слънчев, с максимални температури над 30 градуса

В събота , 1 юни, ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места главно в северозападната половина на страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен..

публикувано на 31.05.24 в 19:40

България днес - 31 май 2024 г.

В последния ден от месец май за тази година в „България днес“ правим мост между децата и българската просвета и история. Ще ви разкажем за добрия пример от едно малко българско градче при отглеждането на най-малките. Ще похвалим заслужено..

публикувано на 31.05.24 в 19:00

Арх. Румен Джагаров реставрира стара къща и се връща на село, като протест срещу демографската криза

5257 населени места има в България, сочи регистърът на НСИ от 2021г. От тях близо 5 хил. са малките населени места, но според статистиката всяка година по едно от селата на България "умира" заради това, че от там си е заминал и последният негов жител. В..

публикувано на 31.05.24 в 11:35