Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Украинските деца могат да запълнят 65 хил. свободни места в училищата

Снимка: БГНЕС

91 заявления от украинци, желаещи децата им да се обучават у нас, са подадени до момента, съобщиха от образователното министерство. Според справка на регионалните управления училищата в цялата страна разполагат с 65 хил. свободни места, а детските градини – с 14 хиляди. Навсякъде има достатъчно учители, които да поемат допълнителни часове по български език за украинските деца. Най-много желаещи да учат в страната ни има в София, Бургас и Варна, докато в 16 области няма нито едно подадено заявление. Децата и младежите от Украйна са на възраст от 3 до 17 години.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Белоградчишките скали в Северозападна България

До четвъртък ще е слънчево и горещо

Във вторник , 18 юни, в България времто ще е слънчево и горещо. След обяд над планините и Североизточните части от страната ще се заоблачи и на места ще превали. Минималните температури ще са между 16 и 20°, в София 16°. Максималните ще са от 31 до..

публикувано на 17.06.24 в 19:30

Вече 30 години обучение на френски език предлага Стопанският факултет на СУ "Св. Климент Охридски"

Дарителството и визионерството по отношение прогреса на родната наука и просвета е белязало развитието на висшето образование в България. Благодарение на предприемаческия дух и родолюбието, което пази у себе си през десетилетията в странство, Евлоги..

публикувано на 17.06.24 в 11:50

Президентът и лидерът на ДПС честитиха на мюсюлманите Курбан Байрам

Президентът Румен Радев поздравява мюсюлманската общност в България по случай празника Курбан Байрам. В пожеланията си той подчертава, че духовното възвисяване, смирението и опрощението вървят ръка за ръка с добротата и състраданието и укрепват..

публикувано на 16.06.24 в 09:56