Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велико Търново отново е домакин на „Трабант фест“

Снимка: архив

След две години отлагане заради извънредната епидемична обстановка, традиционният „Трабант фест“ се завръща във Велико Търново на 19 март. Организаторите очакват стотици фенове на емблематичната немска картонена кола да забръмчат отново по улиците на града. На предишните десет издания имаше и демонстрация на майсторско шофиране в района на Военния университет, а с дефилето си трабантите стигаха и до Царевец.

И тази година, събитието, което събира десетки приятели на возилото, дава начало на проявите по отбелязване празника на Велико Търново – 22 март.

Съставил: Дарина Григорова



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вторник до обяд – слънце, после ще се заоблачава и превалява

Във вторник , 28 май, минималните температури в страната ще са между 10 и 12°, в София 10°. След обяд се очаква заоблачаване. Ще има кратки валежи с гръмотевици, възможни са градушки. Максималните температури ще са от 20 до 25°, в столицата 20°...

публикувано на 27.05.24 в 19:45

България днес - 27 май 2024 г.

В последния майски понеделник за тази година „България днес“ носи отзвука от честванията на нашата култура и просвета по света. Ще бъдем в Канада, за да усетим гордостта от прокламацията на Деня на българското културно наследство в Британска..

публикувано на 27.05.24 в 19:00

Президентът: Политиците, които искат ескалация, да декларират, че ако се наложи, ще воюват за България

"Всички държави-членки на НАТО по един или друг начин са въвлечени във войната в Украйна - чрез предоставяне на разузнавателна информация, целеуказване, оръжия, муниции, подготовка. Няма значение дали нашето Народно събрание ще вземе решение (за..

публикувано на 27.05.24 в 16:37