Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България трябва да се фокусира върху спасяването на човешки животи, не върху отнемането им

Кристиян Вигенин
Снимка: БГНЕС

По думите на заместник-председателя на Народното събрание и заместник-председател на БСП Кристиан Вигенин, рискът за сигурността на България е тежкото разделение в българското общество. В интервю за Дарик радио той посочи, че големият въпрос е как България реагира на конфликта в Украйна.

Да – хуманитарна помощ, да - всякакво възможно друго съдействие, максимално най-добър прием на бежанците от войната, но без изпращане на оръжия и боеприпаси, заяви Вигенин.

Той  поясни, че страната ни би могла да изпрати лекарства и храни и подчерта:

"България е част от Европейския съюз и НАТО, но нека се опитаме да бъдем страната, която се фокусира върху спасяването на човешки животи, не върху отнемането им".

Според Вигенин, въздържането на България да предостави военна помощ на Украйна не трябва да се възприема като страх, защото страната ни участва във всичко останало, но има граници, които са обществено неприемливи. По думите му, тази граница е както за обществото, така и червена линия за БСП като част от управлението".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Крафт бира ще се лее в края на седмицата по софийската улица "Хмел"

20 български пивоварни ще предложат своите уникални бирени рецепти по време на фестивала “Улица Хмел”, който ще се проведе в края на седмицата - на 27, 28 и 29 септември, при пилоните на НДК в центъра на София. Участниците ще ни предложат да..

публикувано на 25.09.24 в 10:45
Росица Матева

Гласуваме и с машини в 9353 секции в цялата страна

На парламентарните избори на 27 октомври избирателите ще могат да гласуват с машини в общо 9353 секции в цялата страна, съобщи зам.-председателят и говорител на Централната избирателна комисия Росица Матева. Тя припомни, че според Изборния кодекс..

публикувано на 25.09.24 в 09:23

Изтеглят номерата на партиите и коалициите в бюлетината за изборите

Днес в ЦИК ще бъде изтеглен жребият за номерата на партиите и коалициите в бюлетината за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. За гласовете на избирателите ще се борят 22 партии и 9 коалиции, след като на 24 септември 2 партии поискаха..

публикувано на 25.09.24 в 07:05