Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Петков за равносметката от първите 100 дни:

Промяната идва, макар и с по-бавни крачки

Снимка: БГНЕС-архив

По повод стотния ден от встъпването си в длъжност премиерът Кирил Петков направи обръщение към българските граждани. “В деня, в който се заклехме, КЕВР предложи огромно увеличение на цената на газа и тока, а цените на електроенергията на световните пазари започнаха да се покачват”, започна той. Министър-председателят изтъкна, че вече 100 дни кабинетът задържа цените на тока за битовите потребители на нивата от лятото на м.г., а през април ще продължи огромна финансова подкрепа за бизнеса с нов по-висок таван.  

В своята равносметка Кирил Петков акцентира и върху овладяването на Covid кризата, осигуряването на помощна бягащите от войната в Украйна и приключването на техническите въпроси относно Плана за възстановяване и устойчивост.  

В сферата на корупцията борбата е трудна - реално ние нямаме работеща прокуратура и стъпките са по-бавни”, заяви още премиерът. Той посочи и силната съпротива, която правителството среща в работата си в името на обществения интерес. “Радваме се, че промяната идва, макар и с по-малки крачки, отколкото ни се иска, но в правилната посока”, заключи Кирил Петков.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Костенурка на разходка в Осоговската планина

Отбелязваме Световния ден на костенурката

На 23 май отбелязваме Световния ден на костенурката – най-застрашената група гръбначни животни на земята. В България живеят само два от общо 58 вида сухоземни костенурки . Те са защитени от Закона за биологичното разнообразие и търговията с тях,..

публикувано на 23.05.24 в 12:59

За какво служи и кой се нуждае от Виза тип А?

В серия от материали ще ви разкажем за визите, които са необходими за престой и транзит през България , както и гражданите на кои страни се нуждаят от тях. Както е известно, от 31 март 2024 г. България е част от Шенгенското пространство по въздух и..

публикувано на 23.05.24 в 09:45

Националната библиотека посреща патронния си празник с визуален разказ за буквите

Прожекция на 3D мапинг, част от проекта "Скритите букви", ще украси фасадата на Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" на 23 май. Събитието е посветено на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и..

публикувано на 23.05.24 в 06:35