Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никола Минчев: Изслушването на Зеленски в НС не води след себе си изслушване на Путин

Никола Минчев
Снимка: БГНЕС

Проектът на решение Володимир Зеленски да бъде изслушан в Народното събрание в момента се разглежда в парламентарните комисии и скоро ще влезе за гласуване в пленарната зала, съобщи пред БНТ председателят на НС Никола Минчев. “Ако бъде прието, ще бъде отправена покана към г-н Зеленски”, добави той. По думите му, изслушването на украинския президент не води автоматично след себе си изслушване на Владимир Путин, каквато идея се чу от страна на БСП. Никола Минчев беше категоричен, че различните виждания за Украйна в коалицията не вредят на общата позиция на България, която “този път е ясно изразена и това се оценява от нашите партньори, включително и от украинския президент”. Изпращането на оръжие за Украйна не е на дневен ред, каза още той.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Първият летен ден - горещ, с предупреждение за опасно високи температури

В петък, 21 юни, ще продължи горещата вълна и слънчевото време. В източната половина на страната ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, в западната ще е почти тихо. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в Източна България -..

публикувано на 20.06.24 в 19:35

България днес - 20 юни 2024 г.

На 20 юни в „България днес“ разговаряме с писателката Теодора Димова за паметта, паметниците и възпоменанието на жертвите на тоталитаризма. Разказваме историята на преподаването на френска филология в България и различните форми под които..

публикувано на 20.06.24 в 19:00

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 5

В петия брой на „Часът на Радио България...“ говорим за б ългарските медии по света с Диана Гласнова от Хърватия и Деница Секуличка от Словакия.  В контекста на Евро` 2024 - за историята на европейските  първенства по футбол и за мястото на..

публикувано на 20.06.24 в 11:58