Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рок музиканти пеят днес в столицата в солидарност с Украйна

Голям благотворителен концерт под надслов “Солидарност с Украйна. С вас сме!” ще се състои днес следобед на столичния площад “Княз Александър Батенберг“. Сцената ще бъде изградена върху мястото, на което някога се е издигал мавзолеят на Георги Димитров. Инициатор на събитието е Васко Кръпката – лице на първите демократични митинги, а към него ще се присъединят много български рок музиканти, писатели, артисти и интелектуалци, които чрез силата на изкуството ще изразят своята позиция. Очаква се на площада да излязат и двама украинци – саксофонистът Ярослав Кмитко и китаристът Павло. На място ще има разположени кутии, в които ще се събират дарения за украинските бежанци. Средства могат да бъдат превеждани и по банков път:

Фондация „За Доброто“:
IBAN (BGN): BG08RZBB91551014249388
Титуляр: Фондация „За Доброто“
Основание: подкрепа за Украйна.

Ситуационен център „Отворени врати за Украйна“
IBAN BG88 UBBS 8002 1024 6395 50
Основание: подкрепа за Украйна

 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев

Румен Радев: На Великден нека си пожелаем вяра и сили за достойни дела в наситения с изпитания живот

Президентът Румен Радев поздрави българите за Възкресение Христово. “ Пожелавам здраве, мир и любов във всеки български дом! Нека светлината и радостта на най-големия християнски празник изпълват сърцата и мислите ни и укрепват взаимното..

публикувано на 05.05.24 в 09:50
Митрополит Григорий

Православните християни празнуват Възкресението Христово

В полунощ пред патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски” наместник-председателят на Светия синод – врачанският митрополит Григорий, възвести Христовото Възкресение и отправи благослов към българския народ. “ Христос воскресе! Тържествено..

публикувано на 05.05.24 в 09:15

Столичната община украси София с инсталации от декоративни великденски яйца

Декоративни яйца, украсени с естествени цветя и зеленина, украсяват София на Великден. Инсталациите с височина между един и два и половина метра са поставени с помощта на Столичната община. Украсата с един от традиционните символи на празника може..

публикувано на 05.05.24 в 07:00