Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отварят летище София за посрещачи и изпращачи

Летище София
Снимка: Ани Петрова

Ограниченията за достъп до терминалите на летище София за хора, които не са пътници или персонал, отпадат на 28.03.2022 г. Забраните бяха част от мерките срещу Covid пандемията. Изпращачите трябваше да се разделят със своите близки пред входа на „Заминаващи“, а посрещачите изчакваха в ограничено пространство или извън терминалите, което създаваше неудобства.

Изискванията за носене на маски, спазване на дистанция и всички противоепидемични мерки на здравните власти остават в сила до отмяната им. От летището съветват пътниците да продължат да следят противоепидемичните изисквания в страната, към която летят и при нужда да използват услугите на двете лаборатории в аеропорта.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Валежите спират, облаците се разкъсват и отстъпват място на слънцето в почивните дни

В събота, 15 юни, в България се очаква предимно слънчево време.  В сутрешните часове, на места в равнините и низините, видимостта ще е намалена. След обяд, главно над източните и планинските райони ще се развива купеста облачност, но ще бъде без..

публикувано на 14.06.24 в 19:35

България днес - 14 юни 2024 г.

В „България днес“ на 14 юни ви предлагаме актуална информация от България и българските общности зад граница, звукова картина от местата в България с най-тежки поражения от мощната буря снощи, хроника на събитията с балкански адрес от..

публикувано на 14.06.24 в 19:00

Спират шести блок на АЕЦ "Козлодуй" заради неизправност в неядрената част

На 15 юни ще бъде спрян за планови превантивни ремонтни дейности шести блок на АЕЦ "Козлодуй" поради констатирани неизправности на маслената система на блочен трансформатор в неядрената част и индикации за пропуск на топлоносител в парогенератор...

публикувано на 14.06.24 в 15:42