Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София е домакин на лидери в НАТО от Балканите

Премиерът Кирил Петков посреща свои колеги в НАТО от Югоизточна Европа
Снимка: gov.bg

По покана на премиера Кирил Петков на 28 март в София е свикана среща на лидери на държави членки в НАТО от Югоизточна Европа. В събитието участват министър-председателите на Румъния, Северна Македония и Черна гора - Николае Чука, Димитър Ковачевски, Здравко Кривокапич.

Темите на форума са отраженията над региона от войната в Украйна, последиците в сферите на сигурността, енергетиката и икономиката в краткосрочен, дългосрочен и средносрочен план, както и засилването на сътрудничеството за преодоляване на общите предизвикателства.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

“Медиана”: ГЕРБ води с 12% пред “Възраждане”, трето е ДПС

Три седмици преди изборите за национален и за европейски парламент ГЕРБ води с 27,5% пред “Възраждане” с 15,7% и ДПС с 14,2%, според социологическо изследване на агенция “Медиана”. Проучването е проведено между 12 и 18 май 2024 г. с 978 души чрез пряко..

публикувано на 19.05.24 в 09:46
Хилари Клинтън

Българските жени са по-добре представени в НС и корпоративния сектор от много страни по света

България изпреварва много от държавите по света по представителство на жените в парламента, както и на високи позиции в корпоративния сектор, заяви бившият американски секретар Хилари Клинтън на специална среща на Clinton Global Initiative в София...

публикувано на 19.05.24 в 09:06
Румен Радев

Румен Радев: На тези и на следващите избори ще избираме между войната и мира

Неприемливо е продължаването на войната в Украйна и невъзможната победа над Русия да се представят като единствено възможен изход, заяви пред журналисти в Ямбол президентът Румен Радев. По думите му, всеки ден от войната е пагубен и той се отразява..

публикувано на 18.05.24 в 14:09