Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

БЧК продължава да набира помощи за Украйна

Безплатна и доброволна имунизация срещу Covid за украинските бежанци

5
Снимка: БГНЕС

Над 1,65 млн. евро са събрани за месец в сметките на Българския червен кръст – БЧК в помощ за Украйна. БЧК съобщи, че са изпратили в Украйна 15 камиона с над 220 тона хуманитарна помощ. Отделно са подпомогнати над 50 000 бежанци, потърсили закрила в България.

Средствата се събират по банковата сметка на БЧК и чрез изпращане на SMS на телефон 14 66 към всички мобилни оператори.

Здравното министерство одобри Национална програма за ваксиниране на украински граждани срещу Covid-19, на които е предоставена временна закрила в България. Имунизацията е безплатна и доброволна и ще се извършва по общия ред. По данни на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията 35 % от украинците имат завършен ваксинационен курс.

Снимки: БГНЕС



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

НДК

Започна почистването на Националния дворец на културата

Столичната община започна почистването на една от емблематичните за София съвременни сгради – Националния дворец на културата, съобщи във фейсбук кметът Васил Терзиев. Той обясни, че ще бъде възстановен вида на характерния врачански камък, върху който..

публикувано на 18.05.24 в 15:56

“Алфа рисърч”: 40% от българите не са прочели нито една книга през 2023 г.

Близо 73% от българите през м.г. не са посетили библиотека, а 40 на сто не са прочели нито една книга, показва изследване на “Алфа рисърч”, огласено в столичния “Гьоте институт”. Според изнесените данни около 63% от сънародниците ни не са ходили на..

публикувано на 18.05.24 в 09:35
Етнографският музей в Бургас

Етнокухня, старинни носии и орхидеи в „Европейската нощ на музеите” в Бургас и Несебър

Етнографският музей в Бургас ще ухае на храна. Там демонстрацията на етнокухня и кулинарни умения ще направи лично директорът на музея д-р Милен Николов. Той ще сготви свинско с лапад, зелен лук и гьозум по стара котленска рецепта. В Етнографския..

публикувано на 18.05.24 в 07:10