Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Руските сепаратисти и военни твърдят, че те са евакуирали екипажа на „Царевна“

Руската държавна агенция ТАСС съобщи, че „силите на Народната милиция на „Донецката народна република“ съвместно с въоръжените сили на Руската федерация са евакуирали 15 членове от екипажа на товарния кораб „Царевна“. Сред тях са 14 граждани на България и един гражданин на Украйна“. Съобщава се, че евакуираните са настанени в хотел в Донецк, като им е осигурена храна и цялата необходима поддръжка, докато се решава въпроса за организирането на отпътуването на евакуираните моряци „в страните на тяхното гражданство“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ЦИК отново забрани обявяването на резултати от екзитпол в деня на вота

Резултатите от проучванията, извършвани в изборния ден - екзитпол, се оповестяват не по-рано от 20,00 часа на 9 юни, това реши Централната избирателна комисия (ЦИК) и забрани на социологическите агенции, които в деня на вота ще правят..

публикувано на 21.05.24 в 17:05
Снимка: Посолство на Република България в Япония

Японски хотели популяризират българската кухня

От първата половина на май до 12 юли 2024 г. в шест хотела от веригата HULIC в Япония, в партньорство с Посолството на България в Токио се организира Фестивал на българската кухня, съобщават във Фейсбук от дипломатическата ни мисия в Страната на..

публикувано на 21.05.24 в 16:23

Лили Иванова беше удостоена с Почетния знак на президента

Легендата на българската естрада Лили Иванова беше удостоена с Почетния знак на президента. Отличието беше връчено след нейния концерт на 20 май в Народния театър "Иван Вазов" за изключителната значимост на цялостното ѝ творчество към българската..

публикувано на 21.05.24 в 14:10