Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петимата от борда на „Царевна“ могат да бъдат евакуирани, когато пожелаят

Корабът „Царевна“ в пристанището на Мариупол
Снимка: архив

Българските моряци от кораба „Царевна”, който е блокиран в пристанище Мариупол, трябва да се приберат най-късно до Великден, съобщиха от фирмата собственик. Операцията по евакуация, която е започнала преди 3 седмици, е била секретна, затова и информацията е спестявана на моряците. Един от членовете на екипажа не е издържал психически и сам решил да напусне кораба, като установил контакт с руските сепаратисти. По-късно е предложено и на останалите моряци да се евакуират.

На борда доброволно остават 5 човека, съобщи за БНР мениджърът Даниел Стефанов. „Във всеки момент те имат опция, ако пожелаят, да бъдат евакуирани. Постоянно сме във връзка с тях. Нямат продоволствен проблем. Чуват се с роднините си”, каза Стефанов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещ понеделник с температури до 37°, на места - краткотрайни валежи

През нощта ще бъде предимно ясно с по-значителна облачност до полунощ в крайните западни райони, където на отделни места ще има краткотрайни валежи. В понеделник, 24 юни, ще е предимно слънчево. Около и след обяд главно над Югозападна България ще се..

публикувано на 23.06.24 в 19:05

Ежедневни полети между София и Бургас за лятото от юли

Националният авиопревозвач “България Еър” поднови своите редовни полети между София и Бургас, съобщи БНР Бургас. От 1 юли стартират редовните полети, като в системата е записано, че ще има ежедневен транспорт до 8 септември, с изключение на 3 юли, 3 и 4..

публикувано на 23.06.24 в 16:04

Местни избори се провеждат в няколко населени места у нас

Местни избори за кметове и общински съветници се провеждат днес на няколко места у нас - в общините Хасково, Благоевград, Кюстендил, Сухиндол, Перник и др. В севлиевското село Батошево избират кмет, след като вотът от редовните избори през миналата година..

публикувано на 23.06.24 в 09:31