Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Кирил Петков: Украйна има интерес от стабилна България

Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Кирил Петков заяви, че "Продължаваме промяната" няма да вземе нито една от позициите, които коалиционните партньори от БСП и "Демократична България" изповядват.

"Време е да загърбим политическото говорене – да говорим за червени линии и да поставяме ултиматуми", призовава във Facebook страницата си премиерът. Той изтъква, че най-големият интерес на страната ни в момента е да има отговорни и координирани действия на управляващата коалиция. "В най-голям интерес за Украйна е да има стабилна България", пише премиерът. По думите му, историческият момент изисква да се вземат отговорни решения, дори когато те не са съвместими с политическия пиар.

"По темата за изпращане на военно-техническа помощ за Украйна, от една страна имаме БСП, за които такава помощ е червена линия, а от другата страна имаме "Демократична България" с червената линия, че България трябва директно да изпраща въоръжение в Украйна", подчертава Кирил Петков. Той казва още, че "Продължаваме промяната" ще води активна политика за диалог между БСП и ДБ, за да се постигне единна позиция. "Защото съединението прави силата, а не разделението", заключава той.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

До 5 октомври ЦИК трябва да определи местата за избирателни секции в чужбина

При старта днес на предизборната кампания за предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври, служебният премиер Димитър Главчев отчете, че продължават усилията на изпълнителната власт да се елиминира изкривяването на вота на хората...

публикувано на 27.09.24 в 15:53

Есента присяда и на Самоводската чаршия във Велико Търново

Хубавите есенни дни са прекрасно време за разходка сред дюкянчетата на Самоводската чаршия във Велико Търново. Чаршията възниква в средата на XIX век, когато на улицата излагат своята продукция земеделци от околните села. Появяват се и занаятчийски..

публикувано на 27.09.24 в 15:20

Над 900 000 българи са пътували в чужбина през отпускарския месец август

Пътуванията на български граждани в чужбинапрез август 2024 г. са 903 400, или с 8.3% повече от август 2023 г, съобщи Националният статистически институт в Световния ден на туризма - 27 септември. Пътуванията с цел почивка и екскурзия..

публикувано на 27.09.24 в 13:58