Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Българският премиер ще се срещне в Киев с украинския президент

Снимка: gov.bg

Българска делегация начело с премиера Кирил Петков ще посети на 27 април Киев, за да видят на място нуждите за изпращане на военна помощ за Украйна. По един представител от партиите в управляващата коалиция трябваше да пътува за Киев, но БСП отказа да изпратят свой делегат.  

Боевете в Украйна продължават. Руските сили опитват да обходят Харков и да пробият украинската отбрана при Изюм. В руския град срещу Харков Белгород е имало взривове през нощта и горят оръжейни складове, съобщават информации в руската социална мрежа “В контакте“. Взривове е имало и в руския град Курск.  

Русия готви провокации в Приднестровието, които да припише на Украйна, съобщи министерството на отбраната в Киев. Целта е във войната да бъде привлечена и проруската групировка в Молдовската сепаратистка област. 

Пред Fox News министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин заяви, че не вярва във възможността за ядрен конфликт заради войната в Украйна. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Гордана Силяновска-Давкова се закле да бъде "президент на Македония" Международен скандал предизвика встъпването в длъжност на Гордана Силяновска като първата жена-президент на Република Северна Македония (РСМ). Пред парламента тя се..

публикувано на 17.05.24 в 10:40

Мнозинството подкрепя демокрацията, но има противоречиви възгледи за нея

63% от пълнолетните българи смятат, че демокрацията е най-добрата форма на държавно управление. 19 на сто са на противното мнение, сочи представително изследване на агенция "Тренд“, поръчано от Институт “Отворено общество – София”. Доверието в..

публикувано на 17.05.24 в 10:14
Роберт Фицо

Българското правителство категорично осъди атаката срещу Роберт Фицо

Словашкият премиер Роберт Фицо беше прострелян този следобед след заседание на правителството в град Хандлова, на около 180 км от Братислава. От публикация в профила на Фицо във Facebook става ясно, че премиерът е с опасност за живота...

публикувано на 15.05.24 в 17:39