Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Кирил Петков е в Гърция за старта на строителството на газов терминал в Александруполис

Снимка: БГНЕС

Премиерът Кирил Петков ще участва днес, 3 май, в церемония по стартирането на строителството на терминала за втечнен природен газ край гръцкия град Александруполис. С 20-процентен дял „Булгартрансгаз“ е сред акционерите в терминала, който се очаква да бъде завършен до края на 2023 г. На него се разчита като възможност за постепенно премахване на зависимостта от руския природен газ. В церемонията са поканени също премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски и президентът на Сърбия Александър Вучич. Очаква се също да се включи и председателят на Европейския съвет Шарл Мишел.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ЕЦБ с положителна оценка за Закона за въвеждане на еврото в България

На 2 май 2024 г. Управителният съвет на Европейската централна банка е приел становище, с което изразява положителна оценка по проекта на Закон за въвеждане на еврото в Република България. От ЕЦБ са приветствали целта на законопроекта да се създадат..

публикувано на 03.05.24 в 11:17

800 хиляди българи ежегодно заминават за сезонна работа в чужбина

Около 800 000 българи ежегодно търсят препитание като сезонни работници в чужбина. Това заяви пред БНР Валентина Васильонова, председател на Федерацията на независимите синдикати в земеделието към КНСБ. По думите ѝ, Северозападна България..

публикувано на 02.05.24 в 16:29

В България се полагат най-малко допълнителни часове труд в ЕС

Според официалната статистика България е страната в ЕС, в която се полагат най-малко допълнителни часове труд. Това показват данни на Евростат, публикувани по повод Международния ден на труда. У нас делът на служителите, полагали допълнителен труд на..

публикувано на 01.05.24 в 16:25