Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Държавата ще плаща квартирата на работещите украинци

Калина Константинова
Снимка: БГНЕС

400 лв. ще дава държавата за квартира на украинските бежанци през работодателите им в рамките на 3 месеца. Така ще се стимулира заетостта сред тях, каза пред БНТ вицепремиерът Калина Константинова.

Целева помощ ще има и за българи от уязвими групи, като трайно безработните. “Смятаме, че кризата ни дава възможност да изгладим проблеми и да приемем мерки, които ще са от полза за всички", заяви Константинова. От дневните детски центрове, които се отварят за украинските деца също ще могат да се възползват и българчета.   

Около 57 000 украинци са настанени в хотели и те трябва да ги напуснат до 31 май. Ще бъдат преместени в държавни и общински бази. Константинова съобщи, че до момента са осигурени 33 000 места, като прегледът на легловия фонд продължава.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът и лидерът на ДПС честитиха на мюсюлманите Курбан Байрам

Президентът Румен Радев поздравява мюсюлманската общност в България по случай празника Курбан Байрам. В пожеланията си той подчертава, че духовното възвисяване, смирението и опрощението вървят ръка за ръка с добротата и състраданието и укрепват..

публикувано на 16.06.24 в 09:56

Съвместни екипи на български и румънски полицаи ще следят за безопасността в Силистра и Кълъраш

На 16 юни започват работа съвместните екипи на български и румънски пътни полицаи, които за поредна година ще се грижат за безопасността на движението в районите на Силистра и Кълъраш през летния сезон, съобщиха от МВР.  Съвместната контролна..

публикувано на 16.06.24 в 06:15

Слънчева неделя над по-голямата територия от страната

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В неделя ще бъде слънчево, след обяд над планините и планинските райони с купеста облачност. На отделни места, главно в Рило-Родопската област ще превали, възможно е и да прегърми. Максималните температури ще са..

публикувано на 15.06.24 в 19:05