Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Държавата уреди достъпа до медицински грижи за украинските бежанци

Снимка: БГНЕС

Министерският съвет прие постановление, с което се осигурява достъп до медицински грижи на пристигналите от Украйна бежанци, които имат статут на временна закрила. Здравноосигурителните им права са в сила от датата на предоставянето на този статут и са за сметка на държавния бюджет. 

За непълнолетните украинци и за жените на възраст над 63 години и за мъжете над 65 здравните грижи са осигурени за срока на предоставената им временната закрила. За останалите украинци правата важат 90 дни.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

МВнР препоръчва на гражданите да не пътуват до Израел

Пътуванията до Израел и пребиваването в страната да бъдат предприемани единствено при случаи на неотложност. Това съветват от Министерството на външните работи на интернет страницата си. Всички граждани, пристигащи и напускащи Израел чрез летище..

публикувано на 29.09.24 в 14:38

В Сърбия арестуваха един от най-големите наши контрабандисти

Никола Николов - Паскал, смятан за един от най-големите контрабандисти, е арестуван в Сърбия при съвместна акция на българските и сръбските специални служби. Шефката на Агенция “Митници” е задържана за 72 часа Съдът остави в ареста..

публикувано на 29.09.24 в 10:53

Около милион чуждестранни туристи са посетили български музеи през м.г.

988 хил. чуждестранни туристи са разгледали експонатните сбирки в българските музеи през 2023 г., показват данните на Националния статистически институт. Това е увеличение с 56,4% спрямо предходната година, каза зам.-министърът на туризма Павлин..

публикувано на 29.09.24 в 09:04