Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първи форум за прилагането на блокчейна в публичния сектор в България разглежда бъдещето на дигиталните услуги

Снимка: ngobg.info

В София на 12 май ще се проведе първата инициатива в България за представяне на възможностите на новите дигитални технологии за осъвременяване на публичния сектор. Сред темите на събитието са дигиталният портфейл за идентичност, възможностите за бърза и лесна проверка на дипломи в други държави, проследяване на документи и използването на блокчейн като „дигитален нотариус“.

Форумът се организира от Сдружение Startup Factory, Посолството на Франция в София и Френският институт и е част от инициативите свързани с френското председателство на Съвета на Европейския Съюз. Своето виждане за областите на приложение на блокчейн в публичния сектор ще представят министърът на електронното управление Божидар Божанов, евродепутатът Ева Майдел и високопоставени представители на европейски институции.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Есенни горещини ще има през деня в петък

В петък , 27 септември, ще е слънчево и дневните температури ще се повишават. Минималните температури ще са между 11 и 16°, в София 11°. Максималните ще са от 28 до 33°, в столицата ще е 29°.  По Черноморието  ще е слънчево, сутринта на..

публикувано на 26.09.24 в 19:45

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

Депутатите отхвълиха на първо четене промени, засягащи смяната на пола на деца

Народното събрание отхвърли на първо четене петте проекта за промени в Закона за закрила на детето. Най-спорните предложения в тях се отнасят до смяната на пола на деца под 18 години. Законопроектът на “Има такъв народ” предвижда пълна забрана..

публикувано на 26.09.24 в 15:32